Πυρά Σαρκοζί με κατά της κυβέρνησης μετά την επίθεση στη Νίκαια

Σκληρή κριτική στην γαλλική κυβέρνηση ασκεί ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεση στη Νίκαια, κατηγορώντας την ότι δεν κάνει αρκετά για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της. «Η Δημοκρατία δεν πρέπει να είναι αδύναμη» είπε και τάχθηκε υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Σκληρή κριτική στην γαλλική κυβέρνηση ασκεί ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεση στη Νίκαια, κατηγορώντας την ότι δεν κάνει αρκετά για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της.

Ο κ. Σαρκοζί με την παρέμβασή του ζητά να απελαθεί από τη Γαλλία όποιος ξένος υπήκοος έχει διασυνδέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση ο πρώην πρόεδρος της χώρας είπε: «Η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι αδύναμη», αλλά θα πρέπει να σημαίνει-οπως τόνισε-ότι «Θα κερδίσουμε τον πόλεμο».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων, όπως η εκδίωξη των ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων και η ηλεκτρονική καταγραφή όσων κινούνται κοντά στην ριζοσπαστικοποίηση.

Σε δήλωσή του την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε κάθε έξι μήνες να θρηνούμε θύματα» και υπογράμμισε ότι «πρέπει κάποια στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.