Τόνος σoτέ σε σαλάτα από μάραθο

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 2 πράσα, το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες 2 μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες αλάτι, πιπέρι 30 ml λευκό ξίδι ½ κ.γ. μαραθόσπορους ½ κ.γ. σπόρους κόλιαντρου 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο 4 φέτες φρέσκου τόνου (200 […]

Τόνος σoτέ σε σαλάτα από μάραθο

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

2 πράσα, το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες

2 μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες

αλάτι, πιπέρι

30 ml λευκό ξίδι

½ κ.γ. μαραθόσπορους

½ κ.γ. σπόρους κόλιαντρου

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

4 φέτες φρέσκου τόνου (200 γρ. η καθεμία)

30 ml ξίδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σoτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και τις μαραθόριζες για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ξίδι. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

2 Προσθέτουμε τους μαραθόσπορους και τα δύο είδη κόλιαντρου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 πιάτα.

3 Αλατοπιπερώνουμε τον τόνο. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ψήνουμε τις φέτες του τόνου για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν καλά, αλλά να παραμείνουν ροζέ στο κέντρο.

4 Σερβίρουμε τον τόνο επάνω από τα λαχανικά και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version