YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 πράσα, το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες
2 μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες
αλάτι, πιπέρι
30 ml λευκό ξίδι
½ κ.γ. μαραθόσπορους
½ κ.γ. σπόρους κόλιαντρου
2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
4 φέτες φρέσκου τόνου (200 γρ. η καθεμία)
30 ml ξίδι μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σoτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και τις μαραθόριζες για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ξίδι. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.
2 Προσθέτουμε τους μαραθόσπορους και τα δύο είδη κόλιαντρου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 πιάτα.
3 Αλατοπιπερώνουμε τον τόνο. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ψήνουμε τις φέτες του τόνου για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν καλά, αλλά να παραμείνουν ροζέ στο κέντρο.
4 Σερβίρουμε τον τόνο επάνω από τα λαχανικά και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο.
