Παγκόσμιες business για τον συγγραφέα Γιάνη Βαρουφάκη

Με τη φράση «σε συνέχεια της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη –πιθανότατα του πιο κουλ, χαρισματικού και ευφυέστερου υπουργού Οικονομικών που έχει υπάρξει ποτέ (?#?MinisterofAwesome?)»– ο εκδοτικός του οίκος Zed Books απευθύνθηκε τη Δευτέρα σε διεθνείς οικονομικούς συντάκτες ρωτώντας τους εάν μπορεί να τους βοηθήσει για να γράψουν λίγα λόγια για τον παραιτηθέντα οικονομόλογο.

Με τη φράση «σε συνέχεια της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη -πιθανότατα του πιο κουλ, χαρισματικού και ευφυέστερου υπουργού Οικονομικών που έχει υπάρξει ποτέ (‪#MinisterofAwesome‬)»- ο εκδοτικός του οίκος Zed Books απευθύνθηκε τη Δευτέρα σε διεθνείς οικονομικούς συντάκτες ρωτώντας τους εάν μπορεί να τους βοηθήσει για να γράψουν λίγα λόγια για τον παραιτηθέντα οικονομόλογο.
Ο λόγος είναι ότι «αυτή την εβδομάδα δημοσιεύουμε μία νέα εκδοχή του βιβλίου του Βαρουφάκη «The Global Minotaur» (Ο παγκόσμιος Μινώταυρος), με έναν νέο πρόλογο του οικονομικού συντάκτη του Channel 4 Πολ Μέισον».
Ο εκδοτικός οίκος προτείνει στους δημοσιογράφους:
– Ένα απόσπασμα από το βιβλίο -το οποίο είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο, όπως αναφέρει-, αρκετό υλικό «το οποίο προβλέπει τη σημερινή κρίση της Ευρωζώνης και το χάος της μοχλευμένης χρηματοδότησης και λύσεις για το πώς η Ευρώπη μπορεί θα θεραπευτεί».
– Μία κριτική ή αναδρομική παρουσίαση για τον Βαρουφάκη και των ιδεών του βιβλίου –«είμαστε πολύ χαρούμενοι να συζητήσουμε ιδέες ή να βοηθήσουμε εάν χρειαστεί», σημειώνεται.
– Να προταθούν άτομα που θα μπορούσαν να γράψουν για τον Βαρουφάκη ή το βιβλίο του –«για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο καθηγητής Steve Keen», ο οποίος αποτελεί θερμό υποστηρικτή του πρώην υπουργού και ο οποίος, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, θα μπορούσε να γράψει κάτι πολύ εμπνευσμένο και γρήγορα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.