Δωρεάν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι 6 Ιουλίου

Δωρεάν θα γίνονται οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός τόνισε ότι το κόστος για την μία εβδομάδα δωρεάν μετακινήσεων είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δωρεάν θα είναι η μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι εξεξής δεν θα πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ.
– Ειδικότερα, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα του ΟΑΣΑ και μετά την λήξη του μέτρου της δωρεάνκαθολικήςμετακίνησης των πολιτών λόγω της έκτακτης κατάστασης.
– Με νομοθετική ρύθμιση θα διαγραφουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους ακόμη και εάν αυτά βρίσκονται σε διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης.
– Καταργείται ο έλεγχος στις συγκοινωνίες από μη ελεγκτές, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν ποσοστό επί του κομίστρου, πρακτική την οποία ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «ηθικά κατάπτυστη».
– Ακόμη, δόθηκε εντολή στην ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσων οφειλών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές
– Στα ΕΛΤΑ, σημείωσε, γίνεται πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ
– Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπήρξε θετική ανταπόκριση των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο να μην γίνουν διακοπές ληξιπρόθεσμων λογαριασμών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές.
– Θα γίνει συνάντηση με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών στην οποία θα ζητηθεί να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι με την μη καταβολή διοδίων για το Σαββατοκύριακο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.