Η σημερινή κυβέρνηση έχει χωρίς αμφιβολία πετύχει κάτι μοναδικό: όσο πιο σκληρά διαπραγματεύεται τόσο περισσότερα θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός στο τέλος!
Γιατί όσο περισσότερος χρόνος χάνεται τόσο βαθύτερα βυθίζεται η οικονομία και τόσο μεγαλώνει ο «λογαριασμός» για να αποπληρωθούν τα χρωστούμενα.
Υπενθυμίζεται ότι το e-mail Χαρδούβελη του Νοεμβρίου 2014 το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριπτε ως απαράδεκτο προέβλεπε μέτρα 950 εκατ. ευρώ, ενώ έξι μήνες αργότερα τα μέτρα στα οποία καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ –1,8 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα εισπραχθούν, σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, μόνο από τις αυξήσεις ΦΠΑ!
Ο μόνος τρόπος για να ανατραπούν τα αυτονόητα μιας άνισης διαπραγμάτευσης είναι να υπάρξει μια σημαντική πολιτική παρέμβαση –να πεισθεί αίφνης, π.χ., η κυρία Μέρκελ ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει νάρκη στα ύφαλα του ευρωπαϊκού σκάφους.
Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Θυμίζουμε ότι και ο κ. Σαμαράς που είχε κάνει πολύ περισσότερα από τον κ. Τσίπρα για να ικανοποιήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας βρέθηκε τελικά «στα κρύα του λουτρού» περιμένοντας την πολιτική στήριξη της καγκελαρίου.
Γι’ αυτό ήρθε η ώρα ο Πρωθυπουργός να κάνει κάτι που φαίνεται σχεδόν αφόρητο για τον ίδιο: να πάρει επιτέλους μια δύσκολη απόφαση που θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία επαναφέροντας τη ροή της χρηματοδότησης.
Μια απόφαση όμως που θα ενηλικιώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον μετατρέψει σε «κανονικό» κόμμα, σύμφωνα με τον ορισμό του κ. Γιούνκερ.
Διότι μπορεί η υιοθέτηση μνημονιακών μέτρων από τον Πρωθυπουργό να προκαλέσει «ανταρσία» των διαφωνούντων, ωστόσο ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να είναι επ’ άπειρον όμηρος μιας μειοψηφίας αλλοπρόσαλλων και ασύμβατων πολιτικά ακραίων συνιστωσών οι οποίες ζουν ακόμη στο κομμουνιστικό τους σύννεφο;
Ετσι κι αλλιώς η πολιτική αναμέτρηση για τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της ομάδας Τσίπρα και της ομάδας Λαφαζάνη θα ξεσπούσε αργά ή γρήγορα –τουλάχιστον ας γίνει για το καλό της χώρας.
Είναι εξάλλου ο μοναδικός τρόπος ώστε τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους δανειστές να μπορέσουν να ψηφισθούν –με τη βοήθεια των άλλων κομμάτων –στη Βουλή και να εφαρμοστούν οδηγώντας τη χώρα μία ώρα νωρίτερα στις αγορές
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
