Κατεχόμενα: Δεύτερος γύρος εκλογών – Μονομαχία Ερογλου-Ακιντζί

Κλίμα πόλωσης επικρατεί στα κατεχόμενη εν όψει του αυριανού δευτέρου γύρου των «προεδρικών εκλογών». Οι τελευταίες εξελίξεις εμφανίζουν τον Μουσταφά Ακιντζί πιο κοντά στη νίκη.

Κλίμα πόλωσης επικρατεί στα Κατεχόμεν εν όψει του δευτέρου γύρου των «προεδρικών εκλογών». Οι τελευταίες εξελίξεις εμφανίζουν τον Μουσταφά Ακιντζί πιο κοντά στη νίκη.

Όπως έχει ανακοινωθεί στα Κατεχόμενα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 8 το βράδυ.

Δεν υπήρξε ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί, αλλά ο καθένας βγαίνει καθημερινά σε τηλεοπτικές εκπομπές διαφόρων καναλιών.

Στο μεταξύ ένα ακόμη συνδικάτο, η Turk-Sen εξέφρασε τη στήριξή της στον Μουσταφά Ακιντζί με τον πρόεδρό της, Αρσλάν Μπιτσιακλί να δηλώνει γραπτώς ότι «όπως πάντοτε θα είναι κοντά στις νοοτροπίες που θέλουν πραγματική λύση, πραγματική ειρήνη».

Εξάλλου δύο μικρά κόμματα, το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό κόμμα Κύπρος εξέφρασαν και αυτά την υποστήριξή τους στον κ. Ακιντζί, δίδοντας στήριξη στο επιχείρημά του για αλλαγή και όχι σε αυτούς που υποστηρίζουν το νυν καθεστώς.

Από την άλλη ο πρόεδρος του συνδέσμου «ηρώων ΤΜΤ», Γιλμάζ Μπορά σε γραπτή του δήλωση υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατή μια ενοποιημένη Κύπρος με τους ελληνοκυπρίους «και υπό το φως αυτής της πραγματικότητας, στις 26 Απριλίου θα είναι η μέρα που ο τουρκοκυπραικός λαός” θα δείξει την πρόθεσή του να μην ξεχάσει τον αγώνα του για ύπαρξη, όπως πράττει με αποφασιστικότητα από το 1878 και για ένα ανεξάρτητο κράτος». Τον Έρογλου στηρίζουν και το «συμβούλιο εθνικής ύπαρξης Τ/κ» και το συνδικάτο Hizmet-Sen.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.