Βαλαβάνη-Μάρδας: Παρουσιάζουν την ρύθμιση για τα χρέη την Τετάρτη

Την νέα ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα παρουσιάσουν αύριο Τετάρτη το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Οι δύο υπουργού ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».

Την νέα ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα παρουσιάσουν αύριο Τετάρτη το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Οι δύο υπουργού ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12:00 με θέμα «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση θα προβλέπει πως στις 100 δόσεις θα υπάγονται και ληξιπρόθεσμα χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση ρύθμισης συγχρόνως φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό των δόσεων δεν θα υπερβαίνει το 30% του βεβαιωθέντος εισοδήματος.

Βάσει της ρύθμισης το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη, όπως αυτό βεβαιώθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ τα ποσά που θα υπάγονται σε αυτή θα προσαυξάνονται κατά 0,5% μηνιαίως, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσαύξηση, επιβάρυνση ή ποινή.

Τέλος, σε περίπτωση αποδεδειγμένου μηδενικού εισοδήματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες, θα αναστέλλεται το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διατάξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.