Σούπα κολοκύθας με μανιτάρια και μπαχαρικά

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γλυκιά πάπρικα)

1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

3 κ.σ. μπράντι

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

7-8 ασπρομανίταρα, σε φέτες

4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τη δάφνη και ζεστό νερό ή, αν έχουμε, ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ή έως ότου διαλυθεί
η κολοκύθα.

Αραδιάζουμε τις φέτες των μανιταριών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τη δάφνη από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ. Την περνάμε από σήτα και αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό.

Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.