Εστάλη το email στην τρόικα με τις θέσεις της κυβέρνησης

Εντατικές προσπάθειες για την επιστροφή της τρόικας κάνει η κυβέρνηση και είναι πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο η τριμερής να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Εντατικές προσπάθειες για την επιστροφή της τρόικας κάνει η κυβέρνηση και είναι πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο η τριμερής να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος η κυβέρνηση έστειλε την Τετάρτη το πρωί στην τρόικα απάντηση για όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, την Τρίτη το βράδυ, «έγινε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας για τα μεγέθη του Προϋπολογισμού του 2015, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί».

Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, κυβέρνηση και τρόικα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ένα βασικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, κυριολεκτικά στο «παρά ένα». Το ορόσημο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι πλέον έχει χαθεί οριστικά και έτσι πιθανές ημερομηνίες είναι η 15η Δεκεμβρίου – για έκτακτο Eurogroup που θα εγκρίνει πολιτικά την αξιολόγηση – και η Σύνοδος Κορυφής της 18ης.

Ο «καμβάς» του υπό διερεύνηση συμβιβασμού προβλέπει ότι η τρόικα θα κάνει πίσω στο δημοσιονομικό κενό και στο αίτημα να αλλάξει ριζικά το σχήμα των 100 δόσεων, με αντάλλαγμα ένα πακέτο παρεμβάσεων από την κυβέρνηση που θα αφορά:

– τις αλλαγές στο Δημόσιο

– τον συνδικαλιστικό νόμο

– τη θεσμοθέτηση του λοκ – άουτ και

– την ταχεία προώθηση μιας σημαντικής αποκρατικοποίησης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.