στη μπούκα

Το «Δεκαήμερο» επιστρέφει στο Εθνικό. Για όποιον δεν πρόλαβε...

***
Το «Δεκαήμερο» επιστρέφει στο Εθνικό. Για όποιον δεν πρόλαβε…
***
Η παράσταση του Νίκου Καραθάνου ζωντανεύει σκηνές από το έργο του Βοκάκιου μέσα από μια βαθιά ποιητική και θεατρική σκηνοθετική ματιά.
***
Ο «Γυάλινος Κόσμος» θα διαδεχθεί την «Εκδοχή του Μπράουνινγκ» στη σκηνή του θεάτρου Εμπορικόν. Ο Δημήτρης Καταλειφός θα συνεχίσει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Ελένη Σκότη, αυτή τη φορά στο αριστούργημα του Τενεσί Γουίλιαμς.
***
Ο Καταλειφός θα ερμηνεύσει τον Τομ, μέσα από μια διαφορετική ηλικιακή προοπτική –προς τα πίσω. Την Αμάντα, τη μητέρα του, θα υποδυθεί η Θέμις Μπαζάκα. Τη διανομή θα συμπληρώσουν η Στέλλα Βογιατζάκη (Λόρα) και ο Κωνσταντίνος Γώγουλας (Τζιμ).
***
Η πρεμιέρα τοποθετείται στις αρχές του 2015. Ως τότε θα παίζεται, για δεύτερη χρονιά, η «Εκδοχή», με την Πέγκυ Σταθακοπούλου να έχει αντικαταστήσει τη Μαρία Καλλιμάνη.
***
Αναβάλλεται το ανέβασμα της «Ωραίας μου κυρίας». Ο Γιώργος Κιμούλης και η Ζέτα Μακρυπούλια δεν θα συνεργαστούν –για εφέτος τουλάχιστον.
***
Η «Τελευταία μαύρη γάτα», το καλύτερο ίσως μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά, διασκευάστηκε για το θέατρο και θα παιχθεί, από τα μέσα Νοεμβρίου, στη σκηνή του θεάτρου Χορν.
***
Από τον Κώστα Γάκη και την ομάδα του.
***
Σε λιγότερο από δύο μήνες η παράσταση του Πίτερ Μπρουκ θα βρίσκεται στη χώρα μας.
***
Η «Κοιλάδα των εκπλήξεων» προγραμματίζεται να παιχθεί από τις 2 ως τις 6 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – με την Κάθριν Χάντερ.
***
Αισιόδοξη προοπτική…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.