Ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ο Εσπεν Μπαρθ Άιντε

Τον διορισμό του Έσπεν Μπαρθ Άιντε στη θέση του ειδικού συμβούλου του για το Κυπριακό αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τις επόμενες ημέρες ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, διετέλεσε υπουργός Άμυνας και στη συνέχεια υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας και έχει πλούσια πολιτική δράση στο Εργατικό Κόμμα της Νορβηγίας. 

Τον διορισμό του Έσπεν Μπαρθ Άιντε στη θέση του ειδικού συμβούλου του για το Κυπριακό αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τις επόμενες ημέρες ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, διετέλεσε υπουργός Άμυνας και στη συνέχεια υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας και έχει πλούσια πολιτική δράση στο Εργατικό Κόμμα της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο διορισμός του κ. Άιντε αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες καθώς υπήρξε συναίνεση και των δυο πλευρών για το όνομά του. Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που διορίζεται ως ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό από το 1974.

Πηγές των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν στον Φιλελεύθερο ότι ο διορισμός του νέου ειδικού συμβούλου του Μπαν Γκι-μουν αναμένεται ότι θα δημιουργήσει «νέα δυναμική στο Κυπριακό».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.