Εκδικητική δολοφονία Παλαιστίνιου για τους τρεις ισραηλίτες εφήβους(;)

Η σορός ενός νεαρού βρέθηκε σε δάσος δυτικά της Ιερουσαλήμ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε μία υπόθεση που οι πρώτες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι μπορεί να πρόκειται για απαγωγή και δολοφονία Παλαιστίνιου ως «εκδίκηση» για τους τρεις ισραηλινούς εφήβους. Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο, με φόντο τις επιδρομές σε θέσεις της Χαμάς, τις ρουκέτες από τη Γάζα και τις διαδηλώσεις ακραίων στοιχείων να καλούν σε «εκδίκηση».

Η σορός ενός νεαρού βρέθηκε σε δάσος δυτικά της Ιερουσαλήμ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε μία υπόθεση που οι πρώτες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι μπορεί να πρόκειται για απαγωγή και δολοφονία Παλαιστίνιου ως «εκδίκηση» για τους τρεις ισραηλίτες εφήβους.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο, με φόντο τις επιδρομές σε θέσεις της Χαμάς, τις ρουκέτες από τη Γάζα και τις διαδηλώσεις ακραίων στοιχείων να καλούν σε «εκδίκηση».

Η σορός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας και στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος είχε δηλώσει την εξαφάνιση του γιου του από το Μπέιτ Χανινά στην ανατολική Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως εθεάθη να απάγεται από αγνώστους που τον έβαλαν σε αυτοκίνητο.

Το εάν συνδέονται τα δύο περιστατικά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά τα ισραηλινά και τα παλαιστινιακά ΜΜΕ εμφανίζονται να θεωρούν σχεδόν δεδομένη τη διασύνδεσή τους.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή Haaretz, την Τρίτη «ακραία στοιχεία» είχαν διαδηλώσει στην Ιερουσαλήμ, καλώντας σε εκδίκηση για το φόνο των τριών εφήβων. Πέντε Παλαιστίνιοι δέχθηκαν επίθεση και δύο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.