Vincenzo: Η Ιταλία στο πιάτο σας

Στο άκουσµα της φράσης «ιταλική κουζίνα», το µυαλό µας πηγαίνει αυτοµάτως σε συγκεκριµένα πράγµατα: πίτσα σε λεπτό ζυµάρι µε σπιτική σάλτσα ντοµάτας και µοτσαρέλας µπούφαλα ψηµένη στον ξυλόφουρνο, al dente σπαγκέτι µε φρέσκα ντοµατίνια και µοσχοµυριστό βασιλικό και, φυσικά, ριζότο σωστά µαγειρεµένο και µπόλικη φρεσκοτριµµένη παρµεζάνα.

Για όλα τα παραπάνω, ευτυχώς δεν χρειάζεται να πετάξουµε ως τη Ρώµη, αλλά απλώς να πεταχτούµε ως τη Γλυφάδα για µια επίσκεψη στο εστιατόριο Vincenzo, µία από τις πρώτες αυθεντικές τρατορίες που µας έµαθαν να απολαµβάνουµε τις νοστιµιές της γειτονικής χώρας.

Μην παραλείψετε, επίσης, να δοκιµάσετε το µοσχαρίσιο φιλέτο κοµµένο σε φέτες µε ρόκα και φλoύδες παρµεζάνας. Βέβαια, ο ιδανικός επίλογος δεν θα µπορούσε να γραφτεί παρά µε ένα κλασικό αφράτο τιραµισού µε µασκαρπόνε. Ολες αυτές τις εξαιρετικές γεύσεις µπορείτε να τις απολαύσετε και σε έναν υπέροχο, δροσερό κήπο.

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941 425.

Ανοιχτά κάθε µέρα από τις 12.00 το µεσηµέρι ως τη 1.30 το βράδυ

Κάθε Πέµπτη Live Jazz

*Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΒΗΜΑgourmet, τεύχος 79

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.