Ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν 5 παραλίες

Πέντε ελληνικές ακτές χαρακτηρίζονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας» με βάση την αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. Πρόκειται για τη μαρίνα Πόρτο Καρράς / Σιθωνία, την περιοχή Δάφνη - Ξενοδοχείο «Τζάκι» στον Πατραϊκό κόλπο, την πλάζ Πρόκου - Εθνικό Στάδιο Γυθείου, την Ιξιά Α - Hotel Rodos Palace και την ακτή Καμάρα βορείως της Χώρας της Άνδρου

Πέντε ελληνικές ακτές χαρακτηρίζονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας» με βάση την αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. Πρόκειται για τη μαρίνα Πόρτο Καρράς / Σιθωνία, την περιοχή Δάφνη – Ξενοδοχείο «Τζάκι» στον Πατραϊκό κόλπο, την πλάζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου, την Ιξιά Α – Hotel Rodos Palace και την ακτή Καμάρα βορείως της Χώρας της Άνδρου.

Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2008-2011), σύμφωνα με τις επιταγές της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.
Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων εκτός από τα πέντε προβληματικά σημεία, 2043 (94,80%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 91 σημεία (4,22%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας» και 16 σημεία (0,74%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.