11 «άσχετοι» μιλούν για το Μουντιάλ της ζωής τους

«Το Μουντιάλ που θυμάμαι πιο έντονα είναι το πλέον πρόσφατο, στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006. Μετά την εθνική μας ομάδα θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των Βραζιλιάνων. Εξάλλου θαύμαζα τον Πελέ και την εκπληκτική ομάδα που παρέταξαν οι “καριόκας” στα γήπεδα του Μεξικού το 1970». «Το Μουντιάλ της Ιταλίας,το 1990,το παρακολούθησα ολόκληρο.Ηταν και περίοδος απεργιών για τους καθηγητές μου. Υποστήριζα ανέκαθεν το Βέλγιο. Ηταν ένα ισχυρό αουτσάιντερ, μια μεγάλη ομάδα από μια μικρή σε μέγεθος χώρα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Πρόεδρος της Βουλής
«Το Μουντιάλ που θυμάμαι πιο έντονα είναι το πλέον πρόσφατο, στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006. Μετά την εθνική μας ομάδα θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των Βραζιλιάνων. Εξάλλου θαύμαζα τον Πελέ και την εκπληκτική ομάδα που παρέταξαν οι “καριόκας” στα γήπεδα του Μεξικού το 1970». ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ
Σεναριογράφος- ηθοποιός

«Το Μουντιάλ της Ιταλίας,το 1990,το παρακολούθησα ολόκληρο.Ηταν και περίοδος απεργιών για τους καθηγητές μου.

Υποστήριζα ανέκαθεν το Βέλγιο. Ηταν ένα ισχυρό αουτσάιντερ, μια μεγάλη ομάδα από μια μικρή σε μέγεθος χώρα.Ο αποκλεισμός από την Αγγλία στην παράταση το 1990 είναι από τις οδυνηρότερες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις μου.Το ίδιο και η κάκιστη εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα των ΗΠΑ το 1994.Πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό είδωλο ήταν ο Πάολο Ρόσι.

Από εκεί και πέρα θα υποστηρίξω και την Ουρουγουάη,λόγω και του…τηλεοπτικού παρελθόντος μου ως “Χοσέ” στη σειρά “Σαββατογεννημένες”».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
Υπουργός Εσωτερικών

«Το Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία ήταν ένα εξαιρετικό, θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα γκολ του Πάολο Ρόσι που οδήγησαν την Ιταλία στην κατάκτηση του τροπαίου,η μορφή του Μπρούνο Κόντι και η απερίγραπτη προσποίηση του Φαλκάο στην προσωρινή ισοφάριση της Βραζιλίας στην ήττα 2-3 από τους “Ατζούρι” ήταν οι πιο έντονες στιγμές εκείνης της διοργάνωσης.Πάντως πέρα από την Εθνική Ελλάδος υποστηρίζω την Αργεντινή».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Καθηγητής Εγκληματολογίας

«Το 1958 ανέτειλε το άστρο του Πελέ,αλλά ταυτόχρονα το ποδόσφαιρο από παιχνίδι άρχισε να μετατρέπεται σε βιομηχανία.

Παράλληλα μου έχουν εντυπωθεί το ανύπαρκτο γκολ του Τζεφ Χαρστ που κατακυρώθηκε και έδωσε στην Αγγλία το τρόπαιο του 1966 μέσα στο Γουέμπλεϊ και η σκηνή με τον Μαραντόνα να τα βάζει με τους Ιταλούς στο Μουντιάλ του 1990.Ηταν δύο κακές στιγμές.Πέρα από τη δική μας Εθνική,θα υποστηρίξω για ιστορικούς λόγους τη Βραζιλία, μα από μέσα μου θα θέλω να πάνε καλά και οι Ολλανδοί».

ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Θυμάμαι εντονότερα το Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία, επειδή συνδυάστηκε με τη γνωριμία μου με τη σύζυγό μου. Υποστηρίζω σταθερά την Ιταλία, αλλά οι μνήμες από τους καλπασμούς του Πελέ και το ξεδίπλωμα της Βραζιλίας στην ασπρόμαυρη μετάδοση του 1970 είναι κάτι αξέχαστο».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ
Ηθοποιός

«Είμαι από τους φιλάθλους του αθλήματος που προστέθηκαν μετά τη μεγάλη επιτυχία του 2004, αλλά οι γνώσεις μου εξαντλούνται στην Εθνική και όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Θα υποστηρίξω λοιπόν αποκλειστικά την εθνική μας ομάδα ελπίζοντας ότι θα κάνει το μεγάλο come back στον δρόμο των επιτυχιών και θέλω να πιστεύω ότι θα κατορθώσει να μας κάνει ξανά υπερήφανους».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ
Βουλευτής ΠαΣοΚ

«Μετά την Ελλάδα υποστηρίζω Γαλλία και θεωρώ ότι τα ωραία και με ποδοσφαιρική ένταση και συγκινήσεις Μουντιάλ διεξήχθησαν το 1990 στην Ιταλία και το 2006 στη Γερμανία. Πάντως η μεγάλη φάση ήταν η εκτίναξη του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ το 1970, ή, όπως χαρακτηρίστηκε, “απόκρουση του αιώνα”».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ
Βουλευτής ΝΔ

«Το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία ήταν μια καλή διοργάνωση,με θέαμα και ανατροπές.Θα δω και εφέτος με ενδιαφέρον την παρουσία της Βραζιλίας,ενώ από το παρελθόν των Μουντιάλ σίγουρα οι πρώτες αναφορές και μνήμες κινούνται γύρω από τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές: τον Πελέ και την κατάκτηση του τροπαίου από τη Βραζιλία το 1970 και τον Μαραντόνα με την απαράμιλλη εμφάνισή του στα γήπεδα του Μεξικού το 1986».

Βύρων Πολύδωρας
Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΝΔ

«Η εικόνα του Φραντς Μπεκενμπάουερ να αγωνίζεται με νάρθηκα έχοντας βγάλει την ωμοπλάτη του στον εκπληκτικής ομορφιάς και εξέλιξης ημιτελικό του 1970 ΙταλίαςΓερμανίας είναι μία από τις μεγάλες στιγμές. Γενικά πάντως υποστηρίζω την ποδοσφαιρική σχολή της Βραζιλίας, αλλά θυμάμαι εξίσου με ένταση και ποδοσφαιρικό δέος την περιπετειώδη κατάκτηση του τροπαίου από τους Αγγλους το 1966».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ
Παρουσιαστής- ειδικός σε θέματα μαγειρικής

«Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο.Για την ακρίβεια,το θεωρώ κάπως χαζό 22 άνθρωποι να τρέχουν πίσω από μια μπάλα. Είμαι τόσο άσχετος που δεν μπορώ καν να αναγνωρίσω τους ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας.Και μου έχει τύχει αρκετές φορές να συνταξιδεύω σε διεθνείς πτήσεις με ορισμένους από αυτούς και να μην τους έχω αναγνωρίσει.Η πιο κοντινή επαφή μου με την κουλτούρα των γηπέδων ήταν όταν στο πλαίσιο μιας εκ των εκπομπών μου μαγείρεψα μακαρονάδα με γαύρο στη σέντρα του “Καραϊσκάκη”. Και ως εκεί».

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ Βουλευτής ΠαΣοΚ

«Τα δύο πιο πρόσφατα Μουντιάλ που διεξήχθησαν στην αμερικανική ήπειρο,εκείνο του Μεξικού το 1986 και εκείνο των ΗΠΑ το 1994,είναι αυτά που ανακαλώ με μεγαλύτερη ευχέρεια.Στο πρώτο έλαμψε ο Μαραντόνα,εξ ου και υποστηρίζω σταθερά έκτοτε την Αργεντινή,ενώ στο δεύτερο σημείο αναφοράς ήταν ο συγκλονιστικός σε εξέλιξη τελικός της Βραζιλίας με την Ιταλία,που κρίθηκε στα πέναλτι».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.