«Ετσι σκότωσα τον Μπάκο»

Η αποκάλυψη της «μαφίας του Κορυδαλλού» και η συγκάλυψη του υπουργείου Δικαιοσύνης - Η άγνωστη δικογραφία, η περιγραφή των δολοφόνων στο βίντεο του τρόμου και οι κραυγές του αρχηγού

«Αυτά δεν πρέπει να τα ακούω. Δεν λέγονται. Εμείς όλοι εδώ στο τραπέζι είμαστε εκπρόσωποι του κράτους. Και κυρίως εσείς πρέπει να βάλετε πλάτη…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνάντηση που είχε, τον περασμένο Οκτώβριο, με το πρωτοβάθμιο όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού σχετικά με την κατάσταση χάους στις φυλακές, τα βίντεο με τα πάρτι στα κελιά-σουίτες και τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις. Σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής εικόνας που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, που αποτυπώνεται και στη δικογραφία που συνέταξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη «μαφία των φυλακών», η οποία μάλιστα υποβοηθείται ή χρηματοδοτείται από ομάδα δικηγόρων. Μάλιστα, την Πέμπτη δόθηκε κατάθεση γνωστού ποινικολόγου που μίλησε για τις σχετικές μεθοδεύσεις και αποκάλυψε σχετικό mail που πιθανόν θα οδηγήσει στην άσκηση νέων διώξεων. Με τον αρχηγό της εν λόγω «μαφίας» να παραληρεί μιλώντας σε μια δικηγόρο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Ξεσκίζω όλη την Αθήνα εγώ. Την παίρνω σβάρνα…».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.