«Κράμερ εναντίον Κράμερ» στη Δικαιοσύνη

Η υπόθεση Παπαγγε­λόπουλου εξακολουθεί να προκαλεί κλυδωνισμούς και στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης – Η δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, η αντίδρασή της και τα επόμενα στάδια από δικαστικής πλευράς

Η άσκηση ποινικής δίωξης και μάλιστα για αδικήματα όπως αυτό της κατάχρησης εξουσίας, που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων ενός εισαγγελικού λειτουργού, κάθε άλλο παρά συνηθισμένη εικόνα είναι για ένα κράτος δικαίου.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη εδώ και τρία 24ωρα έχει περάσει από την όχθη του κατηγόρου στην αντίπερα όχθη του κατηγορουμένου. Η ποινική αυτή εξέλιξη για άλλους ήταν η κατάληξη της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν με φόντο τους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis δύο ανώτατοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης. Αλλοι πάλι δεν έκρυψαν τον αιφνιδιασμό και την έκπληξή τους από το βάρος των αδικημάτων με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, η οποία επελέγη δύο φορές για τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με ισάριθμες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Η ίδια μίλησε για «μέρα θλίψης» για τη Δικαιοσύνη και προσέφυγε ήδη στο Δικαστικό Συμβούλιο με αίτημα την ακυρότητα της ποινικής δίωξης εναντίον της.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.