The Light of Apollo: Καλλιτεχνικό κάλεσμα με φόντο τη Δήλο

Λίγο πριν την επίσημη έναρξή του τον Ιούλιο, παρακολουθήσαμε το εικαστικό, κινησιολογικό δρώμενο με τίτλο «The Light of Apollo», που ετοίμασε η ομάδα Tracing Echoes Project και η σκηνοθέτρια Γεωργία Τσαγκαράκη, στην Αλεόμανδρα της Μυκόνου.

Η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι ιερή στο νησί της Μυκόνου. Καθημερινά, σε κάθε γωνιά του, κάτοικοι και επισκέπτες, σταματούν τις δραστηριότητές τους και, μαγεμένοι, παρακολουθούν την εντυπωσιακή εναλλαγή των χρωμάτων στον ουρανό μέχρι την πλήρη δύση του ηλίου. Μία από τις πιο ξεχωριστές εφετινές προτάσεις για να απολαύσει κανείς την ιδιαίτερη αυτή στιγμή έρχεται από το Kalesma Mykonos, και συγκεκριμένα το Aloni Sunset Lounge του ξενοδοχείου, με σήμα κατατεθέν του το πραγματικό αλώνι που βρίσκεται στο κέντρο του και «βλέπει» από τη μία πλευρά στο νησί της Δήλου και από την άλλη στον Ορνό.

Είναι αυτό το αλώνι και το αμφιθεατρικό του σχήμα που θυμίζει αρχαίο θέατρο, το οποίο ενέπνευσε τη Σοφία Κουσαθανά, μία εκ των ιδιοκτητών, και της έδωσε την ιδέα να φιλοξενηθεί εκεί ένα θεατρικό δρώμενο. Οταν παρακολούθησε την παράσταση στην Αθήνα της Γεωργίας Τσαγκαράκη και του Στέφανου Γιακουμάκη, η οποία ήταν εμπνευσμένη από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, τους πρότεινε να αναλάβουν το project. Μια επίσκεψη της πρώτης στον χώρο ήταν η αρχή της συνεργασίας τους.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.