Renault Clio V: Ο πιονιέρος

Οι δημιουργοί του νέου Clio μιλούν για τις προτεραιότητες που οδηγούν τη Renault στο μέλλον, ένα μέλλον που κάθε άλλο παρά απεμπολεί τις κλασικές αξίες

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή του, άρα δικαιωματικά ο λόγος ανήκει στους σχεδιαστές που επωμίζονται διαρκώς περισσότερες ευθύνες.

Στην περίπτωση του νέου Clio που θα αποκαλυφθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης τα πράγματα είναι μάλλον σύνθετα. «Η πέμπτη γενιά του Clio είναι πολύ σημαντική για εμάς καθώς μιλάμε για το best-seller στην κατηγορία του, το πλέον ευπώλητο αυτοκίνητο στη Γαλλία και το δεύτερο ανεξαρτήτως κατηγορίας στην ευρωπαϊκή αγορά, άρα θα έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στην περίπτωσή του» αποκαλύπτει ο Laurens van den Acker, επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου Renault, επισημαίνοντας ότι το παρελθόν δείχνει το μέλλον. «Το νέο Clio αναπαράγει τα καλύτερα στοιχεία των τεσσάρων προηγούμενων γενιών του: τη σπουδαιότητα του Clio I, την άνεση και την ευρυχωρία του Clio II, την ασφάλεια και τις επιδόσεις του Clio III, το πάθος που προκαλεί η σχεδίαση του Clio IV».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.