ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Ρολό χοιρινό στο φούρνο με πουρέ ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ρολό χοιρινό στο φούρνο με πουρέ ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 1

Μια συνταγή-εγγύηση, με ζουμερό κρέας, αρωματική γέμιση και μια σάλτσα που «δένει» ιδανικά

ΑΠΟ GRACE TEAM

Υπάρχουν κάποια φαγητά που συνδέονται αυτόματα με το οικογενειακό τραπέζι, τις γιορτές και τις στιγμές που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε χωρίς ρίσκο. Το ρολό χοιρινό στο φούρνο, όπως το προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία.

Μια συνταγή-εγγύηση, με ζουμερό κρέας, αρωματική γέμιση και μια σάλτσα που «δένει» ιδανικά με τον γκρατιναρισμένο πουρέ πατάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο θαλπωρή, νοστιμιά και ισορροπημένη γεύση.

Το χοιρινό ανοίγει και γεμίζεται με βούτυρο, μουστάρδα, μήλο και μυρωδικά, αποκτώντας γλυκές και πικάντικες νότες, ενώ το μέλι στο τελείωμα χαρίζει λαχταριστό γλάσο και βαθύ χρώμα. Το αργό ψήσιμο εξασφαλίζει τρυφερό αποτέλεσμα, ενώ τα υγρά του ταψιού μετατρέπονται σε μια πλούσια σάλτσα κρασιού που απογειώνει κάθε μπουκιά. Συνοδευμένο από πουρέ πατάτας ογκρατέν, το πιάτο γίνεται ολοκληρωμένο, ιδανικό για Κυριακάτικο τραπέζι, γιορτές ή κάθε περίσταση που αξίζει κάτι ξεχωριστό αλλά δοκιμασμένο.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ

2½ kg χοιρινή σπάλα

1 κ.σ. μουστάρδα με βότανα

30 gr βούτυρο

1 μήλο

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκα βότανα (θυμάρι-δεντρολίβανο)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 κρεμμύδι

1 σκελ. σκόρδο

1 καρότο

1 μήλο

1 πορτοκάλι

250 ml κόκκινο κρασί

1 κλων. θυμάρι

1 κλων. δεντρολίβανο

6 δαμάσκηνα

30 gr βούτυρο

*Τα υπόλοιπα μυστικά θα τα βρείτε στο argiro.gr, εκεί όπου το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.


Μουσική, νοσταλγία, αναμνήσεις και συναισθήματα με την Όλγα Τσαουσέλου

Στο σημερινό επεισόδιο του "Έχεις Δύο Λεπτά;" η Ειρήνη και η Έλενα υποδέχονται τη ραδιοφωνική παραγωγό του My Radio 104,6, Όλγα Τσαουσέλου και μιλούν για τη μουσική που μας συνοδεύει στις γιορτές.


READ MORE

Exit mobile version