Αν υπάρχει «ευγενικός» τρόπος να χωρίσεις κάποιον, δύσκολα θα ήταν λίγες ημέρες πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κι όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακριβώς αυτή η χρονική συγκυρία φαίνεται να αποτελεί για πολλούς την καλύτερη επιλογή.
Η Τρίτη πριν από τη γιορτή των ερωτευμένων —γνωστή ως Red Tuesday— καταγράφεται ως η δημοφιλέστερη ημέρα του χρόνου για χωρισμούς. Το στοιχείο προκύπτει από έρευνα της Illicit Encounters, της μεγαλύτερης πλατφόρμας εξωσυζυγικών γνωριμιών στη Βρετανία, η οποία βασίστηκε σε απαντήσεις 1.500 μελών.
Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (34%) δήλωσε ότι έχει τερματίσει σχέση τις ημέρες που προηγούνται του Αγίου Βαλεντίνου. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί (49%) παραδέχθηκαν ότι επέλεξαν σκόπιμα τη συγκεκριμένη Τρίτη για να κάνουν τον χωρισμό.

Τα κίνητρα, σύμφωνα με τα ευρήματα, είναι κυρίως πρακτικά. Το 41% ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε να ξοδέψει χρήματα για δώρα, δείπνα ή εκδρομές για κάποιον με τον οποίο δεν ήθελε πλέον να είναι μαζί. Το 29% δεν ήθελε να προσποιηθεί συναισθήματα σε μια ημέρα αφιερωμένη -τουλάχιστον συμβολικά- στον ρομαντισμό, ενώ το 24% μίλησε για την ανάγκη μιας «καθαρής αρχής» εν όψει της άνοιξης, μιας περιόδου που συχνά περιγράφεται ως εποχή ανανέωσης και επανεκκίνησης στις προσωπικές σχέσεις.

