Η προσμονή για το Πάσχα περιλαμβάνει και μια γλυκιά προετοιμασία για όλες εκείνες τις αγαπημένες και παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές! Τσουρέκια, κουλουράκια, κόκκινα αυγά, πασχαλινό ψωμί και πολλά ακόμη που γίνονται σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα, μια συγκεκριμένη μέρα και φυσικά με λαχταριστές συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr.
Πότε φτιάχνουμε τα καλύτερα τσουρέκια και τα πιο αφράτα κουλουράκια; Πότε βάφουμε τα κόκκινα αυγά και με πόσους τρόπους τα βάφουμε; Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά. Οι πασχαλινές συνταγές γίνονται κάθε χρόνο σε όλα τα σπίτια και είναι υπέροχο το ότι περνούν από γενιά σε γενιά.
Τα τσουρέκια του Πάσχα
Τα τσουρέκια παραδοσιακά τα παλιότερα χρόνια τα ξεκινούσαν από Μεγάλη Τρίτη. Και αναφέρουμε ότι τα ξεκινούσαν γιατί ζύμωναν μόνο με άγριο προζύμι που απαιτεί χρόνο! Σταδιακά, κάθε ημέρα, πρόσθεταν υλικά και αναδίπλωναν. Φούσκωναν ξανά τη ζύμη να δυναμώσει, μέχρι να φτάσει η Μεγάλη Πέμπτη να ολοκληρώσουν το φούσκωμα και το ζύμωμα των τσουρεκιών.
Με τον ίδιο τρόπο των 3 ημερών προετοιμασίας, γίνονταν και το Λαμπρόψωμο αλλά και η παραδοσιακή Φογάτσα της Κέρκυρας.