ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Τα μυστικά της Α. Μπαρμπαρίγου: Πώς βάφουμε τέλεια κόκκινα αυγά και πώς κρατάμε μαλακά τα τσουρέκια;

Τα μυστικά της Α. Μπαρμπαρίγου: Πώς βάφουμε τέλεια κόκκινα αυγά και πώς κρατάμε μαλακά τα τσουρέκια; 1
IStockPhoto.com

Η σωστή προετοιμασία για το Πάσχα είναι μια μαγική διαδικασία!

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η προσμονή για το Πάσχα περιλαμβάνει και μια γλυκιά προετοιμασία για όλες εκείνες τις αγαπημένες και παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές! Τσουρέκια, κουλουράκια, κόκκινα αυγά, πασχαλινό ψωμί και πολλά ακόμη που γίνονται σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα, μια συγκεκριμένη μέρα και φυσικά με λαχταριστές συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr.

Πότε φτιάχνουμε τα καλύτερα τσουρέκια και τα πιο αφράτα κουλουράκια; Πότε βάφουμε τα κόκκινα αυγά και με πόσους τρόπους τα βάφουμε; Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά. Οι πασχαλινές συνταγές γίνονται κάθε χρόνο σε όλα τα σπίτια και είναι υπέροχο το ότι περνούν από γενιά σε γενιά.

Τα τσουρέκια του Πάσχα

Τα τσουρέκια παραδοσιακά τα παλιότερα χρόνια τα ξεκινούσαν από Μεγάλη Τρίτη. Και αναφέρουμε ότι τα ξεκινούσαν γιατί ζύμωναν μόνο με άγριο προζύμι που απαιτεί χρόνο! Σταδιακά, κάθε ημέρα, πρόσθεταν υλικά και αναδίπλωναν. Φούσκωναν ξανά τη ζύμη να δυναμώσει, μέχρι να φτάσει η Μεγάλη Πέμπτη να ολοκληρώσουν το φούσκωμα και το ζύμωμα των τσουρεκιών.

Με τον ίδιο τρόπο των 3 ημερών προετοιμασίας, γίνονταν και το Λαμπρόψωμο αλλά και η παραδοσιακή Φογάτσα της Κέρκυρας.

Τσουρέκια μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε ημέρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Για να διατηρήσετε μαλακά τα τσουρέκια, αφού ψηθούν και κρυώσουν τελείως τυλίξτε τα σε μεμβράνη, ένα – ένα χωριστά και βάλτε τα κατευθείαν στην κατάψυξη. Θα τα αποψύξετε ένα βράδυ πριν τα χρειαστείτε. Και θα είναι αφράτα, μαλακά, μυρωδάτα τσουρέκια σαν να τα φτιάξατε εκείνη την στιγμή.

Τα καλύτερα τσουρέκια του κόσμου θέλουν χρόνο και υπομονή.
Τα μυστικά της Α. Μπαρμπαρίγου: Πώς βάφουμε τέλεια κόκκινα αυγά και πώς κρατάμε μαλακά τα τσουρέκια; 2
IStockPhoto.com

Φτάσαμε στη Μεγάλη Πέμπτη που παραδοσιακά φτιάχνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια και βάφουμε τα κόκκινα αυγά.

Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Διαλέξτε απλά όποια συνταγή σας αρέσει.

Αγαπάτε τα αφράτα και τραγανά πασχαλινά κουλουράκια μου που χαλάνε κόσμο; Δείτε εδώ το βίντεο για τα πιο αφράτα κουλουράκια που φάγατε ποτέ.

Προτιμάτε κουλουράκια σμυρναίικα της Λαμπρής; Είναι πιο μεστή η ζύμη, είναι πανεύκολα και γίνονται στο λεπτό!

Για να μάθετε την ιεροτελεστία που κρύβεται πίσω από κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας στην κουζίνα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε όλη την προετοιμασία της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την πιο κατανυκτική γιορτή του χρόνου.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ