ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Πού τρώμε τα καλύτερα κρουασάν της πόλης

Πού τρώμε τα καλύτερα κρουασάν της πόλης 1
@neropistolo_ath / IG

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν, θυμίζουμε τις επιλογές της πόλης που θα σε ανταμείψουν με λαχταριστή γεύση.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Σε άκυρα νέα, πρόσφατα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν, και γιατί όχι, να μην τιμήσουμε αυτή την μίνι γιορτή με τα καλύτερα κρουασάν της πόλης. Εκμεταλλεύσου λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί έχεις ένα παραπάνω κίνητρο να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό ή αλμυρό σνακ παρέα με ένα ζεστό καφέ.

Ακολουθούν μερικά γνώριμα και μη στέκια της πόλης, που φημίζονται για το λαχταριστό κρουασάν τους και την παράδοσή τους σε αυτό.

Φίλινγκς Athens

Είναι ένα από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που έχουν συζητηθεί πολύ και όχι άδικα. Βρίσκεται στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Πύρρωνος 23, εδώ που τόσο το αλμυρό, όσο και το γλυκό κρουασάν βρίσκονται στα καλύτερα τους. Πέρα από την λαχταριστή γεύση, o pop χώρος και το προσωπικό εύκολα μπορεί να φτιάξει τη διάθεση σου και την ημέρα σου. Στις top επιλογές μπορείς να διαλέξεις αλμυρό κρουασάν με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου ή εκείνο με το σπανάκι και τη φέτα. Όσο για τα γλυκά, την τιμητική του έχει το κρουασάν με κρέμα λεμονιού, ελληνικό γιαούρτι, ελβετική μαρέγκα και μαρμελάδα.

Queen Bee Athens

Μένουμε στο κέντρο και αυτή τη φορά πάμε προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, το οποίο φημίζεται για τα pastries του. Από την ίδρυσή του, έχει καταφέρει να συνδέσει την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης και του Παρισιού στην καρδιά της Αθήνας, δημιουργώντας ένα στέκι που έχει αγαπηθεί από τους Αθηναίους για τον καφέ τους και για κάτι να τσιμπήσουν. Μιλώντας γι’ αυτό το «κάτι», δεν μπορούμε να παρά να αναφερθούμε στα υπέροχα κρουασάν του, τα οποία παρασκευάζονται με artisan αλεύρι και βούτυρο από τη Νορμανδία, εξασφαλίζοντας την αυθεντική γαλλική γεύση και υφή.

Η ποικιλλία εδώ είναι μεγάλη, από κρουασάν βουτύρου, τραγανό εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά, ιδανικό για τους λάτρεις του κλασσικού, συνεχίζουμε με κρουασάν αμυγδάλου, διπλοψημένο με γέμιση κρέμας, προσφέροντας μια πλούσια και γλυκιά γεύση. Και φυσικά δεν μπορείς να παραλείψεις και το γεμιστό κρουασάν με κρέμα σοκολάτας, όπως επίσης και εκείνο με την επικάλυψη σοκολάτας. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;

Neropistolo Athens

Πάμε τώρα σε ένα νέο άνοιγμα, που μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά σίγουρα αξίζει το πέρασμα. Στο Νeropistolo φτάνουν Αθηναίοι από κάθε πλευρά του κέντρου, όπως επίσης και «ψαγμένοι τουρίστες» που έχουν φροντίσει να ενημερωθούν κατάλληλα για τα Αθηναϊκά spots. Ο καφές του είναι top, και όταν συνδυάζεται με κάποιες από τις γλυκές ή αλμυρές του επιλογές, τότε η γεύση απογειώνεται.

Προσωπικά έχω ξεχωρίσει -μεταξύ άλλων- το κρουασάν φιστικιού, το οποίο θα λατρέψεις αν είναι στα γούστα σου αυτές οι γεύσεις. Τραγανό με την κατάλληλη ποσότητα κρέμας, είναι η ιδανική επιλογή για να φτιάξεις τα πρωινά σου ή την ημέρα σου γενικότερα. Φυσικά μπορείς να βρεις ακόμη πολλές επιλογές, ενώ ανάλογα την εποχή βλέπουμε και νέα pastries στη βιτρίνα του μαγαζιού που μας τραβούν την προσοχή.

Monokeros Bakery

Πάμε ξανά στο Παγκράτι, εδώ όπου ο Monokeros φημίζεται για τα χειροποίητα κρουασάν του, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά με φρέσκα υλικά. Η αφράτη, βουτυρένια ζύμη τους συνδυάζεται με διάφορες γεύσεις, προσφέροντας μια πολύ γευστική εμπειρία. Το επιλέγουμε για τα πρωινά μας, αφού είναι ανοιχτό μέχρι και τις τέσσερις το μεσημέρι και προσφέρει μια πλούσια ποικιλία από κρουασάν. Εκτός από τα κρουασάν που έχουν την τιμητική τους και εδώ, μπορείς να βρεις και πίτες, muffins, brownies και άλλα συνοδευτικά για τον καφέ, όλα χειροποίητα και φρεσκοψημένα. Συν, συνεργάζονται με ελληνικά brands δημιουργώντας υπέροχες προτάσεις.

Τρομερό Παιδί

Όταν είχε πρωτοανοίξει, δεν έγινε τυχαία το νέο talk of the town μαγαζί της Αθήνας. Ελληνική παράδοση και γαλλική αρτοποιία εδώ πάνε μαζί, και φτιάχνουν μικρά θαύματα απόλαυσης. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν γεύσεις που έχουν σε προτεραιότητα την καλή πρώτη ύλη, τα αγνά προϊόντα, αλλά και την αντισυμβατική παρασκευή τους. Όσο για τα κρουασάν παρασκευάζονται με γαλλικό βούτυρο και περιέχουν λίγο προζύμι, προσδίδοντάς τους μοναδική γεύση και υφή. Η διαδικασία παραγωγής είναι χειροποίητη, με έμφαση στην ακρίβεια και την τεχνική. Μην ξεχάσεις να επιλέξεις και το pain aux raisins, ένα κρουασάν με σταφίδες, το οποίο συνδυάζει τη βουτυρένια ζύμη και την ελληνική γεύση.

Αν σε ενδιαφέρει να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες προτάσεις στην πόλη για brunch και λαχταριστά pastries, μπορείς να τσεκάρεις εδώ.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ