Οι καλοί κουραμπιέδες για να γίνουν αφράτοι χρειάζονται πολύ καλό χτύπημα στην αρχή της ζύμης. Άρα αν θέλετε να φτιάξετε κουραμπιέδες χωρίς μίξερ, θα χτυπήσετε με σύρμα πολύ καλά στην αρχή το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Η παρακάτω συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι πολύ εύκολη και γίνεται με φυτίνη. Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε τον τέλειο κουραμπιέ! Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
50 gr κονιάκ
100 ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
100 αμύγδαλα
200 βούτυρο
250 φυτίνη
670 αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
2 κρόκους από μεγάλα αυγά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ
3 συσκ. άχνη
3 βανίλιες
Τα υπόλοιπα μυστικά θα τα βρείτε στο argiro.gr, εκεί όπου το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
