ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Aquafaba: Το μαγικό υλικό που αντικαθιστά τα αυγό

Aquafaba: Το μαγικό υλικό που αντικαθιστά τα αυγό 1

Η aquafaba έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να μιμείται τις ιδιότητες του ασπραδιού αυγού, ειδικά όταν χτυπηθεί.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Τι είναι η aquafaba;

Είναι το υγρό που μένει αφού βράσουμε ρεβίθια ή άλλους λευκά όσπρια (π.χ. φασόλια ή λευκά φασόλια). Το όνομά της προέρχεται από τα λατινικά: aqua (νερό) + faba (φασόλι).

Η aquafaba έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να μιμείται τις ιδιότητες του ασπραδιού αυγού, ειδικά όταν χτυπηθεί, θα έχεις μπροστά σου μια αφράτη φουσκωτή μαρέγκα που δεν θα το πιστεύεις!.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:

  • Υποκατάστατο ασπραδιού αυγού (π.χ. σε μαρέγκα, μους, μαγιονέζα, κ.λπ.)
  • Δέσμευτικό ή αφριστικό υλικό σε γλυκά και vegan συνταγές
  • Συστατικό για vegan μαγιονέζα, κέικ, μπισκότα κ.ά.

Για να δείτε πώς να πετύχετε τη σωστή σύσταση στην aquafaba, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.


Μουσική, νοσταλγία, αναμνήσεις και συναισθήματα με την Όλγα Τσαουσέλου

Στο σημερινό επεισόδιο του "Έχεις Δύο Λεπτά;" η Ειρήνη και η Έλενα υποδέχονται τη ραδιοφωνική παραγωγό του My Radio 104,6, Όλγα Τσαουσέλου και μιλούν για τη μουσική που μας συνοδεύει στις γιορτές.


READ MORE

ΑΠΟΡΡΗΤΟ