ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Τζένη Καρέζη- Η σπάνια λήψη με τον Σπύρο Φωκά το 1965

Τζένη Καρέζη- Η σπάνια λήψη με τον Σπύρο Φωκά το 1965 1

Ένα νοσταλγικό κλικ που έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η Τζένη Καρέζη και ο Σπύρος Φωκάς στα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “Une balle au coeur” με πρωταγωνιστές τον Σάμι Φρέι και την Φρανσουάζ Αρντί, στην Αθήνα το 1965.

Το φιλμ νουάρ του Γάλλου σκηνοθέτη Zαν-Ντανιέλ Πολέ «Μια σφαίρα στην καρδιά» ήταν η πρώτη και μοναδική διεθνής συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία για την Τζένη Καρέζη. Την μουσική είχε συνθέσει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τζένη Καρέζη- Η σπάνια λήψη με τον Σπύρο Φωκά το 1965 2

Το φιλμ έχει ξεκάθαρα ελληνική ατμόσφαιρα καθώς όχι μόνο γυρίστηκε στην Αθήνα αλλά σε αυτό συμμετείχαν ή έκαναν μικρά περάσματα και πολλοί άλλοι γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσα τους ο Σπύρος Φωκάς, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος αλλά και ο Σωτήρης Μουστάκας. Η ταινία για χρόνια θεωρείτο χαμένη μέχρι που αποκαταστάθηκε ψηφιακά το 2018 και προβλήθηκε ξανά στις αίθουσες. 


Millennials, λεφτά και εξομολογήσεις

Τι σημαίνει να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα οικονομικά ως millennial το 2026;


READ MORE

ΑΠΟΡΡΗΤΟ