ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Πατέρας & κόρη: Η Μαρία Κάλλας με τον πατέρα της, Γιώργο Καλογερόπουλο

Πατέρας & κόρη: Η Μαρία Κάλλας με τον πατέρα της, Γιώργο Καλογερόπουλο 1

Η λυρική τραγουδίστρια ήταν πολύ θυμωμένη με τη μητέρα της επειδή είχε πουλήσει ιστορίες για την ίδια στον Τύπο.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Είναι γνωστή η κακή σχέση που είχε η Μαρία Κάλλας με την οικογένεια της. Η λυρική τραγουδίστρια ήταν πολύ θυμωμένη με τη μητέρα της επειδή είχε πουλήσει ιστορίες για την ίδια στον Τύπο, αλλά είχε γράψει και ένα βιβλίο για τη διάσημη κόρη της και δεν δίσταζε να την εκβιάζει προκειμένου να της αποσπά χρήματα:

«Αν μου είχε σταθεί σαν πραγματική μητέρα τόσα χρόνια πριν, θα την αγαπούσα» είχε πει η ντίβα της όπερας. Αλλά και ο πατέρας της δεν ήταν πολύ καλύτερος, σύμφωνα με πρόσφατη βιογραφία της Κάλλας «Cast A Diva: The Hidden Life of Maria Callas» από τη Lyndsy Spence:

«Της είχε στείλει ένα γράμμα, ότι υποτίθεται νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε ένα άθλιο νοσοκομείο προκειμένου να του στείλει χρήματα. Στην πραγματικότητα νοσηλευόταν για μια ελαφριά ασθένεια».

Πατέρας & κόρη: Η Μαρία Κάλλας με τον πατέρα της, Γιώργο Καλογερόπουλο 2

Η Μαρία Κάλλας αναφέρει σε μια επιστολή: «Έχω βαρεθεί τον εγωισμό και την αδιαφορία των γονιών μου απέναντί μου… Δεν θέλω καμία σχέση μαζί τους. Ελπίζω να μην το μάθουν οι εφημερίδες. Τότε θα αναθεματίσω πραγματικά την ώρα και τη στιγμή που είχα γονείς».


Από την τάξη στη Βουλή: Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης

Τι σημαίνει να έχεις υπάρξει δασκάλα πριν γίνεις Υπουργός Παιδείας; Η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν μιλά ως επαγγελματίας πολιτικός αλλά ως εκπαιδευτικός που έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες, έχει δουλέψει παράλληλα σε διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσει το ωράριο της, έχει κάνει μάθημα σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών, δυνατοτήτων και κοινωνικού στάτους.


READ MORE

ΑΠΟΡΡΗΤΟ