Ο Φίλιππος Ντε Γκρες και η σύζυγός του, Νίνα Φλορ, επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τον σεΐχη Σαούντ μπιν Σακρ Αλ Κασίμι, ηγεμόνα του Ρας Αλ Χαϊμά και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι της πόλης Saqr bin Mohammed, σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι μια σπάνια κοινή εμφάνιση του ζεύγος, το οποίο επιλέγει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο σεΐχης υποδέχτηκε εγκάρδια, ενώ μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε ότι συζήτησαν για διάφορα πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Καλωσόρισα τον Φίλιππο Ντε Γκρες και τη σύζυγό του, Νίνα. Μιλήσαμε για τον ζωτικό ρόλο του εποικοδομητικού πολιτιστικού διαλόγου στην προώθηση των αξιών της ανεκτικότητας και της συνύπαρξης, καθώς και για τη σημασία του ως εργαλείου ενίσχυσης της ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς. Τους εύχομαι μια ευχάριστη παραμονή στο Ρας Αλ Χαϊμά».
Ο Φίλιππος Ντε Γκρες και η Νίνα Φλορ, με τη σειρά τους, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία, ενώ σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, επαίνεσαν τη διεθνή ακτινοβολία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την αναπτυξιακή δυναμική του Ρας Αλ Χαϊμά, ένας τόπος που εξελίσσεται σε σημαντικό τουριστικό και επενδυτικό προορισμό τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

