ΠαΣοΚ: Εκλογές και άλλα μικρά μυστικά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι 11-0. Μόνο δεξιοί βουλευτές και υπουργοί είναι μέσα στις δικογραφίες». Τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ στην ΚΟ

ΠαΣοΚ: Εκλογές και άλλα μικρά μυστικά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές σήκωσε από τα έδρανα τους βουλευτές του κόμματος που χειροκρότησαν αυθόρμητα τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Εκείνος όμως τη φράση που είπε στο τέλος της ομιλίας του «εκλογές να τελειώνουμε. Να φυσήξει αέρας αλλαγής» την καλλιεργούσε από νωρίς το πρωί.

Επίθεση στον Πρωθυπουργό

Αρχικά με την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησε επίθεση Πρωθυπουργό που «παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής για να αποφύγει τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου» όπως είπε. Στο ίδιο βίντεο που ανέβηκε στο προφίλ του στο τικ τοκ, απευθυνόμενος σε εκείνους που τον ακολουθούν, υπογράμμισε πως «αυτή την παρακμή θα τη σταματήσουμε μαζί».

Παρακράτος και σκάνδαλα

Στη συνέχεια με την ομιλία του στη Βουλή επιχείρησε να αποδομήσει το θεσμικό προφίλ της κυβέρνησης που «εκβιάζεται από τον Ταλ Ντίλιαν». Χρησιμοποίησε οκτώ φορές τη λέξη «παρακράτος» αναφερόμενος στα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ και στο τέλος, πριν κατέβει από το βήμα, ζήτησε εκλογές.

Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ τον διέκοψαν από τα χειροκροτήματα τους αρκετές φορές. Ενώ αμέσως μετά την ομιλία του, ακολούθησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οδηγίες Ανδρουλάκη για τις επόμενες εθνικές κάλπες

Κατά τη διάρκεια της εσωτερικής συζήτησης ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε οδηγίες στους βουλευτές να είναι έτοιμοι για τις επόμενες εθνικές κάλπες. Τους ζήτησε επίσης να χρησιμοποιούν πιο συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βάζουν στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα που αναδεικνύει το ΠαΣοΚ, «με πιο σκληρό τρόπο».

Χριστίνα Σταρακά, Ευαγγελία Λιακούλη, Μιλένα Αποστολάκη, Γιώργος Νικητιάδης ήταν ανάμεσα σε εκείνους που τοποθετήθηκαν και εξήραν το ενωτικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και ζήτησαν πιο συχνές συνεδριάσεις.

Αμιγώς γαλάζιο το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε πίσω από την κλειστή πόρτα της αίθουσας 111 που πραγματοποιήθηκε η σύσκεψή της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, είναι αυτό των δικογραφιών της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠαΣοΚ θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να αναδείξει πως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα αμιγώς γαλάζιο σκάνδαλο, που μετέχουν μόνο βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας. «Το σκάνδαλο είναι 11-0. Μόνο δεξιοί βουλευτές και υπουργοί είναι μέσα στις δικογραφίες» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζητώντας από τους βουλευτές του κόμματος να βγαίνουν δυνατά προς τα έξω και να αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα περί «διαχρονικών ευθυνών και παθογενειών»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μελέτη της δικογραφίας θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο με την προηγούμενη φορά που κρίθηκε επιτυχημένο. Οι Χρήστος Κακλαμάνης και Χάρης Δημακαρέας θα είναι αρχικά αυτοί που θα μελετήσουν τη νέα δικογραφία, πλαισιωμένοι από τους δικηγόρους του κόμματος που μετείχαν στις προηγούμενες εξεταστικές και είναι η Μιλένα Αποστολάκη, η Ευαγγελία Λιακούλη, ο Γιώργος Μουλκιώτης αλλά και ο Κώστας Τσουκαλάς που έχει βοηθήσει κι αυτός στο παρελθόν.

Αίτημα για σύσταση προανακριτικής

Στο ΠαΣοΚ εστιάζουν επίσης και στους δύο υπουργούς που αναφέρονται στη δικογραφία, καθώς εκεί πιστεύουν πως θα εκτεθεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε στο βήμα πως εφόσον υπάρξει ποινική αξιολόγηση, τότε είναι «λογικό να υπάρξει και αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Για Βορίδη, Αυγενάκη

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης πως «η κυβέρνηση αμνήστευσε τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πρόσφατο παρελθόν. Τώρα όμως, αν επιλέξει την ίδια οδό θα είναι διπλά εκτεθειμένη. Ενώ αν επιλέξει να μην τους προστατέψει, τότε θα αποδείξει πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, στη διαχείριση ενός προβλήματος που θα την πληρώσει ο πιο αδύναμος κρίκος»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version