Ολλανδία: Στις 29 Οκτωβρίου οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Η Ολλανδία πάει και πάλι σε εκλογές μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος.

Ολλανδία: Στις 29 Οκτωβρίου οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Βουλευτικές εκλογές στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Ολλανδία έπειτα από την κατάρρευση της κυβέρνησης νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς έριξε τον κυβερνητικό συνασπισμό αποσύροντας το κόμμα του PVV λόγω των διαφωνιών του για τη μεταναστευτική πολιτική. Ο ακροδεξιός ηγέτης εκτιμούσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Ντικ Σχοφ καθυστερούσε πολύ να εφαρμόσει «την πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική» που έχει ισχύσει ποτέ στην Ολλανδία, την οποία προωθούσε το PVV μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ο Σχοφ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την απόφαση του Βίλντερς, τονίζοντας ότι θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο ακροδεξιός ηγέτης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Ντικ Σχοφ καθυστέρησε πολύ να εφαρμόσει «την πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική» που έχει ισχύσει ποτέ στην Ολλανδία, την οποία προωθούσε το PVV μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ο Σχοφ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την απόφαση του Βίλντερς, τονίζοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version