«Ξεπαγώνουν» τα εξοπλιστικά: Τι ισχύει για F-35, Black Hawk και C-130

Οι εκτιμήσεις των στελεχών της Lockheed Martin για τα αιτήματα που έχει στείλει η Ελλάδα και πώς συνδέονται με τα τουρκικά F-16.

Κινητικότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αναμένεται εντός του Οκτωβρίου καθώς εκτός απροόπτου οι ΗΠΑ θα στείλουν απαντητικές επιστολές (LoA) σε ενδιαφέρον που εκδηλώσει η χώρα μας.

Η Ελλάδα προσδοκά σε αναβάθμιση της μεταγωγικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων -που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα προβληματική εικόνα- και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει την προμήθεια τόσο ελικοπτέρων Black Hawk όσο και αεροσκαφών C-130.

Όπως σημείωναν στο «ΒΗΜΑ» αρμόδιες πηγές με γνώση των εξελίξεων αλλά και τις προθέσεις της Lockheed Martin η απάντηση για τα ελικόπτερα «Black Hawk» αναμένεται τον επόμενο μήνα, ενδεχομένως και η απάντηση για τα C-130.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη τα παραπάνω είναι ζητήματα που μπορούν να ξεκλειδώσουν και να προχωρήσουν πολύ πιο εύκολα από τα F-35, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις. Ωστόσο, η προμήθεια του μαχητικού πέμπτης γενιάς θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια στάση αναμονής προκειμένου να φανεί ένα «φως στο τούνελ» των τουρκικών F-16.  Το τελευταίο εξαρτάται από την διπλωματική στάση της Τουρκίας που συνδέεται – μεταξύ άλλων – και με το θέμα της Σουηδίας. Ακόμα και εκεί ωστόσο στελέχη της LM τολμούν μία πρόβλεψη για τον Οκτώβριο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.