Μια «Μουσική Πρώτη Βόλτα στο Άλσος»

Βίκυ Καρατζόγλου, Σταύρος Σβήγκος και Δήμητρα Μπουλούζου μιλούν για την παράσταση που παρουσιάζουν στο Αλσος.

Μια νεανική, φρέσκια και ιντριγκαδόρικη καλλιτεχνική πρόταση καταθέτουν για δεύτερη φορά (την Κυριακή 19 Μαρτίου), στο Θέατρο Αλσος, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Σταύρος Σβήγκος και η Δήμητρα Μπουλούζου. Δύο πολύ ταλαντούχες τραγουδίστριες και ένας χαρισματικός τύπος που τον ξέρουμε κυρίως ως ηθοποιό ενώνουν τις δυνάμεις τους εκφράζοντας μελωδικά, με πάθος και συγκίνηση, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους.

«Πρώτη βόλτα στο Άλσος». Μιλήστε μας για τους συνοδοιπόρους σας σε αυτήν την παράσταση και για το concept. Πως προέκυψε; Πως ζείτε ο ένας τον άλλο σε αυτή τη μουσική βόλτα;

Β.Κ.: «Όλα ξεκίνησαν από τη γνωριμία μας με τον Σταύρο Σβήγκο. Ο Σταύρος είναι ένας καλλιτέχνης πολύπλευρος, ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε κοντά καταλάβαμε πως κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, πως ταιριάζουν οι απόψεις μας και η αισθητική μας. Μαζί με τον συνεργάτη μου, τον Αντώνη Θυσιάδη, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα και τα κείμενα, νιώσαμε πως ήταν η σωστή στιγμή γι’ αυτή τη συνεργασία γιατί είχαμε την ανάγκη να τραγουδήσουμε και να σχολιάσουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας απασχολούν. Στην παρέα ήρθε η Δήμητρα Μπουλούζου, ένα κορίτσι που είχα ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του Γιάννη Κότσιρα για την ωραία χροιά της. Η πρώτη βόλτα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και εκεί ένιωσα πραγματικά την αξία της συνεργασίας και της ομάδας. Αυτή η αλληλεπίδραση πάνω στη σκηνή με τον Σταύρο και τη Δήμητρα με έκανε να αφεθώ και να γίνω πιο δημιουργική. Είμαι ευγνώμων που έχω μαζί μου σπουδαίους μουσικούς που συνεργαζόμαστε χρόνια, τον Δημήτρη Μποσινάκο στα τύμπανα, τον Δημήτρη Σιάμπο στην κιθάρα, τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στο πιάνο, τον Διονύση Θεοδόση στα πνευστά και τον Γιώργο Καλογερόπουλο στο μπάσο. Τελείωσε το λαιβ και ένιωσα πως είχα βγει έξω να περάσω καλά με την παρέα μου.»

Σ.Σ.: «Η Βίκυ Καρατζόγλου και η Δήμητρα Μπουλούζου είναι δυο ξεχωριστές φωνές που η μουσική βόλτα μαζί τους είναι μια ξεχωριστή για εμένα εμπειρία. Έχω τελειώσει μουσικό σχολείο αγαπώ το τραγούδι και τη μουσική αλλά με κέρδισε η υποκριτική. Όλα ξεκίνησαν από τον φίλο μου τον Αντώνη τΘυσιάδη. Ξέρει την αγάπη μου για το τραγούδι, είχα πάει να δω ένα λαιβ της Βίκυς, εκεί εντυπωσιάστηκα με την εξαιρετική φωνή της και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει. Ένα χρόνο μετά μου πρότειναν να κάνουμε μια μουσική παράσταση μαζί και φυσικά υπέκυψα στον πειρασμό. Στην πορεία τα παιδιά έφεραν στην παρέα και τη Δήμητρα μια νέα φωνή, μια ήρεμη δύναμη. Οι Κυριακάτικες βόλτες μας ξεκίνησαν και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί με την φανταστική μπάντα μας που χωρίς αυτή δε θα γινόταν τίποτα, με την τόσο διαφορετική επαφή με τον κόσμο μέσα από το τραγούδι και με την ευκαιρία να ερμηνεύσω τραγούδια που τόσο έχω αγαπήσει».

Δ.Μ.: «Με αφορμή τη συνεργασία μου με τον Γιάννη Κότσιρα ήρθα σε επαφή με το γραφείο παραγωγής του. Σε συζητήσεις που έκαναν ο Δημήτρης Συρεγγέλας και η Μαρία Ιωάννου (Menta Art Events) για ένα νέο και φρέσκο πρόγραμμα στο Θέατρο Άλσος μού πρότειναν να συνεργαστώ με την Βίκυ και τον Σταύρο. Η χαρά μου ήταν μεγάλη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό!  Με τη Βίκυ είχαμε γνωριστεί τυχαία σε μια παρουσίαση δίσκου του καλού φίλου και συνεργάτη Βαγγέλη Μαχαίρα όπου συμμετείχα με ένα τραγούδι. Η ζεστή της στάση από την πρώτη στιγμή με έκανε να αισθανθώ όμορφα και άνετα μαζί της. Τον Σταύρο τον γνώρισα στην πρώτη συνάντηση μας όταν μελετούσαμε το στήσιμο του προγράμματος και τις ιδέες μας. Είναι ένας αυθόρμητος, αληθινός και πολυπράγμων άνθρωπος. Στην πρώτη μας βόλτα ο καθένας βάζει το δικό του χαρακτήρα στη ροή του προγράμματος και αισθάνομαι ότι είμαστε μια ομάδα που συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Διαφορετικά ταλέντα και χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται για να προσφέρει ο καθένας από μας στον κόσμο που έρχεται να μας ακούσει και να μας δει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Εγώ και η Βίκυ τραγουδάμε δικά μας αλλά και πολλά αγαπημένα τραγούδια με διάθεση ανεβαστική, ερωτική, δυναμική και συγκινησιακή. Ο Σταύρος από την άλλη, εκτός του ότι έρχεται και “επεμβαίνει” στο μουσικό πρόγραμμα, σχολιάζει με έναν δικό του τρόπο διάφορα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του, από την τέχνη μέχρι.. την μπάντα μας! Η πρώτη μας παράσταση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12/3 και ανυπομονούμε για την επόμενη».

Η πρεμιέρα σας αναβλήθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη, μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας.

Β.Κ.: «Εκείνες τις πρώτες μέρες του τραγικού γεγονότος μου ήταν αδύνατο όχι μόνο να σκεφτώ να τραγουδήσω αλλά είχα πρόβλημα συγκέντρωσης στην καθημερινότητα μου. Κοιμόμουν και ξυπνούσα με αυτή τη σκέψη, δεν μπορούσα να γελάσω, η θλίψη ήταν μόνιμα παρούσα στο πρόσωπο μου όπως και στων ανθρώπων γύρω μου. Ο καθένας μας διαχειρίζεται διαφορετικά τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του. Έχω τραγουδήσει ενώ πενθούσα για δικό μου άνθρωπο που έχασα όμως αυτό το γεγονός ξεπέρασε το προσωπικό πένθος. Ήταν κάτι μεγαλύτερο γιατί κουβαλούσε μέσα του ένα “γιατί”, αυτό το άδικο που δε χωνεύεται με τίποτα. Δεν κρίνω αρνητικά αυτούς που τραγούδησαν εκείνες τις πρώτες μέρες, άλλωστε η τέχνη είναι δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα, ο καθένας μας κάνει αυτό που έχει ανάγκη η ψυχή του για να προχωρήσει».

Σ.Σ.: «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, που έκανε την ήδη βαριά ατμόσφαιρα γύρω μας ασήκωτη. Το να μην ξεκινήσουμε ήταν για εμάς ένας τρόπος απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής για τις ψυχές που χάθηκαν. Τώρα περιμένουμε κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί του “εγκλήματος”, ακόμη και αυτό ωστόσο δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που έχει συμβεί».

Δ.Μ.: «Η πρώτη μας παράσταση αναβλήθηκε λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο ξαφνικός θάνατος τόσων ανθρώπων είναι κάτι που σοκάρει και θλίβει όλους μας.  Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αναβάλλουμε την παράστασή μας. Λυπάμαι πολύ που τέτοια γεγονότα στέκονται η αφορμή για να δούμε εκ των υστέρων τι φταίει στο σύστημα και τι δεν λειτουργεί σωστά. Καλή δύναμη στους συγγενείς των θυμάτων.»

«Πρώτη βόλτα στο Άλσος»

Μια live βόλτα με soundtrack «τα τραγούδια της χθεσινής μέρας» αλλά και τα «τραγούδια του αύριο». Οι νέοι εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού παρατηρούν τα πάντα γύρω τους: σκοτάδι, φως, έρωτα, απογοήτευση, αισιοδοξία και κάνουν παράσταση την ματιά τους με τραγούδια και χιουμοριστικά σχόλια.

Μαζί τους οι μουσικοί :

Κιθάρα: Δημήτρης Σιάμπος

Πιάνο: Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Τύμπανα: Δημήτρης Μποσινάκος

Πνευστά: Διονύσης Θεοδόσης

Μπάσο: Γιώργος Καλογερόπουλος

INFO

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ | Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως

Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεων: 210 8831487 & 210 8227471

Προπώληση: viva.gr, Public

www.theatroalsos.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.