Τη σημαία της Ουκρανίας ύψωσαν οι πρεσβείες της ΕΕ στην Αθήνα

Η κίνηση έγινε λόγω της ημέρας, 24 Φεβρουαρίου, κατά την οποία συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι πρεσβείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ύψωσαν τιμητικά μαζί με τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σημαίας των χωρών τους και την σημαία της Ουκρανίας, για να τιμήσουν τους Ουκρανούς που μάχονται εδώ και ένα χρόνο εναντίον του Ρώσου εισβολέα.

Ένας χρόνιος έκλεισε στις 24 Φεβρουαρίου από τη βάρβαρη ρωσική εσιβολή και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να φωταγωγήσει το νεοκλασσικό κτίριο με τα χρώματα της Ουκρανίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πρόκειται να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Ουκρανό πρεσβευτή.

Σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σημελιωσε: «Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά κατά της ρωσικής εισβολής για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας», σημείωσε.

Μήνυμα με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απηύθυνε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την συμπαράσταση της χώρας στον αγώνα της Ουκρανίας.Ειδική αναφορά έκανε, δε, στην Μαριούπολη και τους ομογενείς. «Ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.