Σαλάτα του Ευφρόσυνου

Φτιαγμένη με χειμωνιάτικα λαχανικά και ένα πράσινο μήλο στο πι και φι.

Προετοιμασία 15′

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες)

4 μέτρια παντζάρια ωμά

4 καρότα μεγάλα ωμά

1 μικρή σελινόριζα ωμή

1 μήλο πράσινο

50 γρ. κουκουνάρι

Τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομένα

1 ματσάκι δυόσμος

Για το ντρέσινγκ

5 κουτ. σούπας λάδι αρωματισμένο με σκόρδο και θυμάρι *

2 κουτ. σούπας μηλόξυδο

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, περνάμε το κουκουνάρι για λίγο να βγάλει τα αρώματά του και να πάρει λίγο χρώμα.

Σε μια βαθιά γαβάθα τρίβουμε με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη το ωμό παντζάρι, τα καρότα και τη σελινόριζα. Κοβουμε ζουλιέν το πράσινο μήλο και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Ντρέσινγκ: ανακατεύουμε καλά το αρωματισμένο ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και αλάτι.

Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στη σαλάτα το ντρέσινγκ μαζί με τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.

*ΠΡΟΤΑΣΗ: Μπορούμε να ετοιμάσουμε σπιτικό αρωματισμένο λάδι: σε ένα μπουκάλι του λίτρου βάζουμε μερικές σκελίδες σκόρδου και 2 – 3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι. Γεμίζουμε με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να αρωματιστεί για 3 – 4 μέρες. Ενδιάμεσα το αναποδογυρίζουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.