Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η κηδεία στη Μητρόπολη

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωσνταντίνου όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κηδεία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιπίσκοπος Αθηνών.

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης: Αλίκη για Τέως: «Αν με είχε παντρευτεί δε θα είχε χάσει το θρόνο του»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κηδεία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιπίσκοπος Αθηνών.

Τι είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος

Νωρίτερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε τα εξής: «Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Θα ταφεί ως ιδιώτης αποφάσισε η κυβέρνηση

Κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί ως ιδιώτης, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της κυβέρνησης

  • Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης
  • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι
  • Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη
  • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.