Ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα και λεμόνι

Ο,τι πιο απλό και νόστιμο.

Προετοιμασία – παρασκευή 30΄

 ΥΛΙΚΑ  (για 6 μερίδες)

130 γρ. ρύζι γλασέ

½ φλ. νερό

1 λίτρο κατσικίσιο γάλα

Φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι (χωρίς το λευκό μέρος)

5 κ.σ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με ½ φλ. νερό. Μόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τη φλούδα λεμονιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αν «πιάσει» το γάλα στην κατσαρόλα αλλάζουμε κατσαρόλα για να μην μας μυρίσει. Αφού ρίξουμε όλο το γάλα και χυλώσει το ρυζόγαλο (περίπου 20 – 25 λεπτά), προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά. Πρέπει να είναι χυλωμένο το ρύζι. Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.