Οι τέλειοι κουραμπιέδες

Δύο είναι τα μυστικά για καλούς κουραμπιέδες: ωραίο βούτυρο, να μοσχοβολάει, και πολύ χτύπημα στο μίξερ. Οσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Προετοιμασία 45′ Αναμονή 3 ώρες, Ψήσιμο περίπου 30′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 2 κιλά)

500 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200 γρ. αμύγδαλα ωμά, με τη φλούδα τους

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κάψουλες βανίλια (βανιλίνη)

50 γρ. κονιάκ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220 γρ. ζάχαρη άχνη + πολλή επιπλέον για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 150°C, για 13 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε ή τα αφήνουμε ολόκληρα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε αρκετή ώρα να αφρατέψει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα 220 γρ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 15 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το κονιάκ και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και, τέλος, ενσωματώνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C . Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά. Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, για τουλάχιστον 2 ώρες. Κατόπιν τους αχνίζουμε ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τους διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Tip

Μπορεί, ανάλογα με την ποιότητά του, να πάρει περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.