Λαβράκι φρικασέ

Εύκολο, γρήγορο και εξαίσιο θαλασσινό πιάτο.

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 λαβράκια (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα φιλετάρει)

4 μαρούλια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

150 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Χυμός 1 λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε (2 εκ.). Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος).

Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με άνηθο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.