Βελουτέ από κουνουπίδι

Σερβίρεται με σοταρισμένα μήλα, σταφίδες και ροκφόρ.

Προετοιμασία 20’ Μαγείρεμα 45’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

50 γρ. ελαιόλαδο

1 πράσο, σε ροδέλες

1 μεγάλο κουνουπίδι, σε μπουκετάκια 600 γρ

1 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κοφτή κ.γ. μοσχοκάρυδο

10 γρ. βούτυρο

2 φιρίκια, σε μικρούς κύβους

3 κ.σ. σταφίδες, μουλιασμένες σε λίγο ζεστό νερό

100 γρ. ροκφόρ, σε κύβους

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό, ίσα να σκεπάσει το κουνουπίδι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (περίπου 30 λεπτά) και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλάτι κατά βούληση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα φιρίκια μέχρι να μαλακώσουν (1-2 λεπτά) Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τα φιρίκια, τις σταφίδες και τα κομμάτια ροκφόρ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.