Cavatappi με ντομάτα και ξινομυζήθρα

Η φρέσκια τριμμένη ντομάτα το απογειώνει.

Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα περίπου 10′

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

500 γρ. cavatappi ή κάποιο άλλο της αρεσκείας μας

4 κ.σ. ελαιόλαδο

800 γρ. ώριμες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη

1 κ.σ. κάππαρη

5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μαδημένα

300 γρ. ξινομυζήθρα

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ώστε να μας μείνει στο χέρι μόνο η φλούδα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη και τα φύλλα ρίγανης. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.