Brittles γιαουρτιού με κακάο, μπανάνα και φουντούκια

Το ελληνικό γιαούρτι είναι υπερτροφή αφού περιέχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης, προβιοτικών, καλίου, βιταμίνης Β12 και ασβεστίου.

Προετοιμασία 10’, Αναμονή 3-4 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. σκόνη άγλυκο κακάο

10 γρ. φουντούκια κομμένα στη μέση

1 μικρή μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και το κακάο καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (εάν το μέλι είναι πηχτό τότε το ζεσταίνουμε ώστε να υγροποιηθεί).

Σε ένα μακρόστενοταψάκι που να χωράει στην κατάψυξη στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα γιαουρτιού φτιάχνοντας μία πολύ λεπτή στρώση με ομοιόμορφο πάχος.

Βυθίζουμε στην επιφάνεια του γιαουρτιού τα φουντούκια και τις ροδέλες μπανάνας.

Καταψύχουμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.