Πιπεροκεφτέδες Μιδέας

Με μπόλικα φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές Φλωρινης.

Προετοιμασία: 20′, Τηγάνισμα: 30′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους

3 αβγά

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 200 γρ. ακόμη

2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε της πατάτες. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και της λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε καλά, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.