Eναλλακτική Λυρική Σκηνή – Φτηνά Τσιγάρα

Τα «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη «δραπετεύουν» από το πανί του κινηματογράφου και ανεβαίνουν στη σκηνή της όπερας. 

Προβλήθηκαν πρώτη φορά το 1999. Κοινό και κριτικοί τα υποδέχθηκαν μάλλον χλιαρά. Ομως τα «Φτηνά τσιγάρα», η γλυκόπικρη ποιητική κομεντί του Ρένου Χαραλαμπίδη, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Η επιτυχία ήρθε για την ταινία στα χρόνια που ακολούθησαν, και ήταν (εξακολουθεί να είναι), μία επιτυχία διαρκείας: Το κοινό την ανακάλυψε νοικιάζοντάς την από τα βίντεο κλαμπ, αλλά και παρακολουθώντας προβολές σε θερινούς και συνοικιακούς κινηματογράφους ή παρακολουθώντας τη μέσα από το Internet.

Σήμερα τα «Φτηνά τσιγάρα» θεωρούνται σημαντικό δείγμα γραφής του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.

Οπως γράφει στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» o Κοσμάς Βίδος, επιστρέφουν για άλλη μια φορά, τώρα όχι στη μεγάλη οθόνη αλλά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Το τρυφερό φιλμ γίνεται μιούζικαλ – ρομαντική οπερέτα με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ρήγο, με τη συμμετοχή των αρχικών συντελεστών, όπως του Ρένου Χαραλαμπίδη και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, ο οποίος προσθέτει νέα τραγούδια στο δημοφιλές soundtrack που είχε γράψει τότε.

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα, Χαραλαμπίδης και Ρήγος μιλούν για το τότε και το τώρα και για έναν έρωτα που ξαναζεί!

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.