Αρακάς με κουσκούς

Ένα κρύο πιάτο με σάλτσα που κάνει τη διαφορά.

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

400 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

250 γρ. κουσκούς

4-5 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

4-5 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος

50 γρ. καρύδια (ή φουντούκια)

σπασμένα

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι

2 κουτ. σούπας μέλι

4-5 κουτ. σούπας αρακάς κατεψυγμένος

4-5 κουτ. σούπας μαϊντανός

4-5 κουτ. σούπας δυόσμος

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη αποξηραμένο

αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε για 20 λεπτά τον αρακά. Βράζουμε το κουσκούς, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουσκούς με τον αρακά, τα μυρωδικά, τους ξηρούς καρπούς, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και την αδειάζουμε πάνω από τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.