Σάντουιτς «χορτόπιτα»

Ένα πρωτότυπο και εύκολο σνακ.

Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο 10’

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς)

2 κουλούρια φαρδιά

350 γρ. μείγμα για χορτόπιτα (στα σουπερμάρκετ). Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χόρτα της αρεσκείας μας ή απλώς σπανάκι και να το ενισχύσουμε με περισσότερα μυρωδικά

1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο (και το πράσινο μέρος)

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο (και το πράσινο μέρος)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. φέτα μαλακή, σε φέτες

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με τα χόρτα και ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε ίσα-ίσα να μαραθούν, για 2-3 λεπτά, να κρατάνε λίγο. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Με ένα καλό μαχαίρι, κόβουμε εγκάρσια τα κουλούρια. Ψήνουμε την εσωτερική τους πλευρά σε ένα ζεστό τηγάνι για 3-4 λεπτά, να κάνει λίγο κρούστα. Μοιράζουμε μια πλούσια στρώση από το μείγμα με τα χόρτα και από πάνω τη φέτα. Κλείνουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.