Πλούσια σαλάτα με λάχανο

Ψιλοκοβουμε κόκκινο και λευκό λάχανο, σέλινο, τρίβουμε καρότα και ρέβα και προσθέτουμε ξινόμηλο και φιλέ αμυγδάλου

Προετοιμασία 20′

ΥΛΙΚΑ  (για 10 μερίδες)

150 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο

100 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

3 μεγάλα καρότα, τριμμένα

100 γρ. ρέβα, τριμμένη

½ φλ. φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα

2 ξινόμηλα σε μικρούς κύβους

½ φλ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

Για το ντρέσινγκ

Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. μηλόξιδο

70 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, πρώτα τον χυμό με το μέλι, τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος το αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.