Αυστρία : Επιδρομή της αντιτρομοκρατικής – Τουλάχιστον 30 συλλήψεις για την επίθεση στη Βιέννη

Σύμφωνα με το Reuters, η Αυστρία έχει θέσει υπό κράτηση 10 υπόπτους σε σχέση με την επίθεση κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και ο δράστης

Τουλάχιστον 60 επιδρομές και 30 συλλήψεις πραγματοποίησε η αυστριακή αστυνομία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, και σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν υπήρχε σχέση των συλληφθέντων με τη δολοφονική επίθεση στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Αυστρία έχει θέσει υπό κράτηση 10 υπόπτους σε σχέση με την επίθεση κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και ο δράστης.

Οι σημερινές επιδρομές σε διαμερίσματα, επιχειρήσεις και κτιριακές εγκαταστάσεις σε τέσσερις αυστριακές επαρχίες στοχεύουν άτομα που είναι ύποπτα ότι ανήκουν ή υποστηρίζουν τη Χαμάς και την ισλαμιστική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της ΕΕ, αλλά οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ερευνούν τους δεσμούς μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.