Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο

Ένα διαφορετικό γιουβέτσι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

 

Προετοιμασία 5΄,  Μαγείρεμα 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)

200 γρ. χυλοπιτάκι

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.