Κολοκυθοκεφτέδες με μανούρι και γραβιέρα

Πικάντικοι, εξαίσιοι, καλοκαιρινοί- τα τυριά δίνουν στο κολοκύθι μοναδική γεύση.

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 25 κεφτέδες)

700 γρ. κολοκύθι

100 γρ. μανούρι

100 γρ. φέτα

100 γρ. γραβιέρα

2 αβγά

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)

Για το πανάρισμα

3 κ.σ. αλεύρι

2 αβγά

5 φέτες ψωμί του τοστ σε «ψίχουλα» (προτιμάμε να είναι μπαγιάτικο γιατί τρίβεται πιο εύκολα. Αλέθουμε τις φέτες στο μούλτι ή τις τρίβουμε στον τρίφτη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε Pan, θρυμματισμένο και αποξηραμένο ελαφρύ ψωμί για πανάρισμα που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα – θα το βρείτε στα σουπερμάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τρίβουμε το κολοκύθι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζουμε και στύβουμε με τα χέρια. Αφήνουμε μισή ώρα να στραγγίσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά τριμμένα. Ξαναστύβουμε τα κολοκύθια με τα χέρια και τα προσθέτουμε στα τυριά. Προσθέτουμε τα αβγά, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε δυο κουταλιές ψίχουλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα.

Σε ένα πιάτο βάζουμε 3 κουτ. σούπας αλεύρι. Σε ένα μπολ σπάμε 2 αβγά. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε τα υπόλοιπα ψίχουλα. Πλάθουμε τους κεφτέδες μέτριους και πανάρουμε πρώτα σε αλεύρι, μετά σε αβγό και μετά στα ψίχουλα. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι ή φριτέζα για 5΄.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.