Καθήλωσε τον στόλο της λόγω πανδημίας η EasyJet

Εκκληση για κρατική βοήθεια από τη Loganair

Στο έδαφος καθήλωσε το σύνολο του στόλου της η EasyJet. Η εδρεύουσα στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, την οποία ίδρυσε ο πολυσχιδής ελληνοκύπριος επιχειρηματίας σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, έλαβε την απόφαση αυτή λόγω των «άνευ προηγουμένου περιορισμών τις οποίες έχουν επιβάλει οι εθνικές κυβερνήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως εξήγησε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η EasyJet είναι η δεύτερη σε επιβατική κίνηση, μετά την ιρλανδική Ryanair, εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη. Διαθέτει στόλο 331 αεροσκαφών και, προτού ξεσπάσει η πανδημία, εκτελούσε 1.051 δρομολόγια σε 159 αεροπορικούς προορισμούς.

Το ιπτάμενο προσωπικό της EasyJet τίθεται σε αναγκαστική αργία και από την 1ηΑπριλίου θα αμείβεται με το 80% του μισθού που λαμβάνει υπό κανονικές συνθήκες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε ότι εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι η EasyJet θα ξεπεράσει τη δοκιμασία.

Εν τω μεταξύ επείγουσα έκκληση για κυβερνητική αρωγή προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο απηύθυνε μέσω του BBC ο επικεφαλής της περιφερειακής βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Loganair, Τζόναθαν Χινκλς. «Η πανδημία έχει σοβαρό αντίκτυπο στον κλάδο και όποια εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να επιβιώσει δίχως στήριξη από την κυβέρνηση πιθανότατα ψεύδεται», είπε χαρακτηριστικά ο Χινγκλς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.